Mondd el – kérdezd meg!

Tájékoztató diákoknak iskolapszichológiai foglalkozásokról

Kedves Diákok!

A nevem Édl Zsuzsanna és a 2020/2021-es tanévben továbbra is iskolapszichológusként tevékenykedem a gimnáziumban. Egyéni serdülőkonzultációra személyesen vagy az alábbi elérhetőségen lehet jelentkezni: edl.zsuzsi@gmail.com. Előreláthatóan csütörtökönként tartózkodom majd az intézményben.

Az utóbbi időben nehezen megy a tanulás: sokat tanulsz, ez mégsem látszik az eredményeiden, elvesztetted az érdeklődésedet.
Egy-egy dolgozat, felelés, esetleg egy átlagos iskolai nap miatt is annyira feszült vagy, hogy legszívesebben el sem indulnál. Gyakran tapasztalsz testi tüneteket (szédülsz, fáj a hasad, hasmenésed van, izzadsz, remegsz) dolgozatírás előtt
Összecsaptak a fejed felett a hullámok, olyan dolog történt veled, amivel nem tudsz mit kezdeni.
Ha nehéz kiigazodni a baráti kapcsolataidban, párkapcsolatodban.
Sokszor vagy ingerült, és néha magad sem érted, mi bánt, mire van szükséged.
Nem tudsz aludni, ezért állandóan fáradt vagy.
Étkezési szokásaid megváltoztak. Az étkezéssel való foglalkozás nagyon sok idődet veszi el, és meghatározza a hangulatodat
Bizonytalan vagy abban, merre tanulj tovább.
Szeretnéd magad jobban megismerni.

Fontos, hogy tudjátok nekem az a dolgom, hogy elfogadó, bizalmi légkör fogadjon bárkit, aki hozzám fordul. Az a célom, hogy bátran meg merjetek nyílni, hogy képesek legyetek akár most, akár később segítséget kérni. Az önmagunkon való belső munka egy komoly elköteleződést és belső motivációt igénylő folyamat. Azon leszek, hogy segítsem egy-egy problémátok vagy kihívást jelentő helyzet megoldásának folyamatát, de instant, azonnali megoldást én sem tudok nyújtani. A munkámat a pszichológusok etikai kódexe által előírt titoktartás mellett végzem – kivételt képez az a helyzet, amikor valakinek a testi, lelki épsége van veszélyben.

Ha Szükséged lesz ezen kívül még egy jelentkezési lapra, amelyet tőlem vagy a titkárságról lehet kérni. Személyesen is tudunk időpontot egyeztetni csütörtökönként, mégis kérlek Benneteket, hogy  elsősorban emailen keresztül egyeztessünk időpontot.

                                 ​​​​​​

  Édl Zsuzsanna