Iskolapszichológus

Kedves Szülők!

2017 szeptembere óta iskolapszichológus is ellátogat az intézményünkbe azzal a céllal, hogy a tanítók és a gyerekek munkáját támogassa. A 2020/2021-es tanévben is Édl Zsuzsanna, a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa látja el ezt a feladatot. 

Az iskolapszichológiai ellátás ingyenes és könnyen igénybe vehető szolgáltatás. Szülőként érdemes kérdéseinkkel is felkeresni. Egy beszélgetés során kiderülhet az is, hogy nincs komolyabb probléma, miközben közösen gondolkodunk arról, hogyan válhat a gyerkőc motiváltabbá az iskolában. Az egyéni és csoportos foglalkozások során játékos formában dolgozunk azon, hogy a gyerekek megismerjék erősségeiket, figyelmük és együttműködési készségeik is fejlődik.  Emellett egy kezdődő nehézségnél minél hamarabb felismerésre és kezelésre kerül a sor, annál kisebb a valószínűsége, hogy további problémák rakódnak rá az évek során. Segítsünk gyermekünknek, diákjainknak, hogy szükség esetén megkapják azt a segítséget, ami támogatja egészséges testi-lelki fejlődésüket!

Kedves Szülők!

A nevem Édl Zsuzsanna, a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa vagyok. A 2020/2021-es tanév során a Makói József Attila Gimnáziumban látok el iskolapszichológiai feladatokat.  Az iskolapszichológiai ellátás egy ingyenes és könnyen igénybe vehető szolgáltatás. Ha úgy érzi, gyermekét érintő nevelési vagy tanulmányi kérdésekben pszichológiai konzultációra lenne szüksége, előzetes egyeztetés alapján elérhető vagyok.

Elérhetőség: edl.zsuzsi@gmail.com 

Továbbá az iskola titkárságán, vagy a Pedagógiai Szakszolgálatban a 06-62/212-855-ös számon érhetnek el, miután kapcsolják a szakszolgálatot és mondják a nevem az irodai munkatársunknak.

Az intézményben előreláthatóan csütörtökön tartózkodom, de a járványhelyzetre tekintettel a szülői konzultációkat a Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében tudom fogadni (6900 Makó, Vásárhelyi utca 1-3.).

Milyen kérdésekben érdemes az iskolapszichológushoz fordulni?• gyermeke teljesítménye az erőfeszítések ellenére romlik, alacsony az iskolai motivációja• gyermeke viselkedése megváltozott: például lehangolttá vagy agresszívvá vált, hangulata, étkezési, alvási szokásai megváltoztak• pályaválasztási, továbbtanulási kérdésben szeretne gyermekének segíteni 

Fontos tudni, hogy az iskolapszichológussal folytatott munka nem helyettesíti a pszichoterápiás, illetve gyermekpszichiátriai megsegítést. Amennyiben olyan nehézség merül fel, amely nem elsősorban iskolai jellegű, a nevelést, életvezetési készségeket érinti, úgy az iskolapszichológus segítséget biztosít a megfelelő szakemberhez kerülésben, a legoptimálisabb segítség felderítésében.