Természetfotó pályázat

CSODÁLATOS TERMÉSZET TERMÉSZETFOTÓ – PÁLYÁZAT 2017/2018.

Az Erdei Etelka Alapítvány kuratóriuma és a biológiai – kémia – földrajz munkaközösség a fenti címmel természetfotó – pályázatot hirdet
az alábbi témákban:

  1. Sokszínű madárvilág                      – vadon élő madaraink
  2. Törpéktől az óriásokig                   – vadon élő állataink
  3. Vadon élő gombák és növények   – növénytani értékeink

 

A digitális felvételeket pendrive-on vagy CD-n előzetes válogatás után, címmel ellátva kérjük beadni. A pályaművek száma korlátozott. Egy szerző legfeljebb 50 képet vagy 6 képsorozatot nevezhet (a sorozatok maximum 6 képből állhatnak). A kép a hazai faunában és flórában honos fajt mutasson be. Szeretnénk összekötni az Erasmus+ projekttel, ezért a Dél-Alföld, azon belül környékünk élővilágát bemutató védett és fokozottan védett fajok képeit várjunk elsősorban. A fogságban tartott állatokról készült felvételek nem vehetnek részt a pályázaton. Fontos követelmény, hogy a képek a honi természetvédelem céljaival összhangban lévő mondanivalót tükrözzenek, művészi szintűek és etikai szempontból kifogásolhatatlanok legyenek!

A pályázat jeligés. A benyújtott művekhez lezárt borítékban, külön kell közölni a jeligét, a szerző nevét és osztályát. A pályázati anyaghoz mellékelni kell a beküldött képek jegyzékét, a felvétel, illetve sorozat címét, sorszámozását (ha növény- vagy állatfajt ábrázol a kép, a faj nevét).

A kiállításra méltó felvételek listáját a földszinti faliújságon 2017. november 17-ig hozzuk nyilvánosságra. Ezekből november végéig papírképet szükséges készíteni, amelyeket a 2017. december 6-án megnyitásra kerülő Természetfotó kiállításon mindenki megtekinthet. Ekkor lesz a pályázat eredményhirdetése is.

A pályázat díjazása mindkét kategóriában (I. kategória: 5-8. és II. kategória: 9-12. évfolyam):

  1. díj: 8000 Ft
  2. díj: 6000 Ft
  3. III. díj: 4000 Ft

A pályázatra készült adathordozókat Kürtösi Sándor tanár úrnak 2017. november 10-ig kell beadni.

Makó, 2017. október 5.

Fábján-Nagy Mária

munkaközösség-vezető

 

Leave a Reply