Ifjú kutató pályázat

A 2017-2018-as tanévben a biológia-kémia-földrajz munkaközösség és az Erdei Etelka Alapítvány kuratóriuma ismét kiírja az Ifjú Kutatók pályázatát.Két korcsoportban pályázhattok.

1.) 5- 8. évfolyam

2.) 9-12 évfolyam

Pályázni az általatok elvégzett kísérletekről, megfigyelésekről, felmérésekről készített írásbeli beszámolókkal lehet. A kísérletek leírását, a beszámolókat maximum 15 oldal terjedelemben A/4 méretű írólapon kérjük beadni. A pályázatokat fényképek, grafikonok, ábrák tehetik szemléletesebbé. Törekedjetek a szakmai pontosság mellett az esztétikus megjelenítésre is.

Bármilyen biológiai témájú pályázatot elfogadunk, de az idei tanévben elsősorban természet- és környezetvédelmi témákat várunk. Szeretnénk összekötni az Erasmus+ projekttel, ezért a Dél-Alföld, azon belül környékünk élővilágát bemutató, illetve az azt érintő ipari, mezőgazdasági veszélyeket feldolgozó pályamunkák közül a legsikeresebbeket készítőik a hazai találkozón is előadhatják.

Gondot kell fordítani a külső alakra is – másfeles sortávolságnál sűrűbben nem gépelhető – de kerülni kell a költséges, díszes kiállítást. A pályamunkákat beköttetni felesleges, de iratgyűjtőbe fűzve vagy spirálozva kérjük benyújtani.

Az irodalmi hivatkozások, ábrák, táblázatok stb. forrásait a tudományos munkákban szokott módon mindenhol meg kell jelölni. A pályamunkák csakis egyéniek lehetnek.

A pályázó 2017. december 6-án– maximum 5 perces kiselőadásban számol be munkájáról. A pályamunka és az előadás értékelési szempontjai: témaválasztás, tartalom – egyéni munka, teljesség, szerkesztő – és kifejezőkészség, szemléltetés. Beadási határidő: 2017. november10.

Díjazás:

    9-12. évfolyamon:                                          5-8. évfolyamon:

  1. díj:           10000  Ft                                                       5000 Ft
  2. díj:           8000 Ft                                                          4000 Ft
  3. díj:           6000 Ft                                                           3000 Ft

 

 

 

M a k ó, 2017. október 5.

Fábján-Nagy Mária

Leave a Reply