Baranyi Gizella Neutron-díj

A Csanád Vezér Alapítvány berkein belül 2022-ben jött létre a Baranyi Gizella Neutron-díj, melyet a Makói József Attila Gimnázium azon végzős diákja kapja, aki matematikában, vagy fizikában kiemelkedő eredményeket ért el.

Baranyi Gizella korábban a gimnáziumban nemzedékeken át tanította a matematikát és a fizikát, teljes életét áldozta diákjai okítására, jellembeli fejlesztésére, szellemi iránymutatásra. A gimnázium egykori diákjának kezdeményezésére, akinek osztályfőnöke volt Baranyi Gizella, illetve más lelkes adakozók által, a Csanád Vezér Alapítvány keretein belül alapított díj mellett pénzjutalomban is részesül a díjat érdemlő tanuló.

Baranyi Gizella mindig büszke volt arra, hogy 1932-ben született, mikor a neutront felfedezték, így ez a díj is egy emlék arra az évre, mikor gazdag életpályája elindult. A tanárnő 2022-ben lett volna 90 éves, születésnapján indult az első díj odaítélése. A díjazott tanuló a ballagáson kapja meg a Götz Johanna szobrászművész által készített emlékplakettet, illetve a pénzjutalmat.

Azon kedves követőink, akik a tanárnő emlékének adózva támogatni kívánják a díjat a Csanád Vezér Alapítványon keresztül tudják ezt megtenni.

Számlaszám:10402829-49534853-56541015

Az utalás közlemény rovatába kérjük írják be a Neutron-díj megjegyzést.

Köszönjük a támogatást!