Beiratkozással kapcsolatos információk

Beiratkozással kapcsolatos információk

Az iskolánkba felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolában személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat. 

Személyes beiratkozás időpontja:

– 2020. június 22-én 8:00 -12:00 óra között a kilencedik évfolyamra felvett tanulók a postai úton kiküldött időbeosztás szerint;

– 2020. június 22-én 13:00-15:00 között az ötödik évfolyamra felvett tanulók.

Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (továbbiakban KRÉTA) üzemeltetője a KRÉTA e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére. A KRÉTA rendszerben történő beiratkozásra 2020. június 21. 23:59-ig van lehetőség.

Ha a szülő a KRÉTA használatával nem tudja feltölteni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyes azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatja az iskolában.  ( Ebben az esetben is szükséges a beiratkozás a megadott módok egyikén, csak az iratok bemutatása halasztható a tanév első napjáig.)

A diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmet (NEK adatlap) a tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az igénylési cím megjelölésével a beiratkozást követően, későbbi időpontban is benyújthatja az iskolában.

Segítség a KRÉTA rendszerben való beiratkozáshoz

https://youtu.be/8mjyZz3fmzc