Természetfotó pályázat 2018/19.

Az Erdei Etelka Alapítvány kuratóriuma és a biológiai – kémia – földrajz munkaközösség a fenti címmel természetfotó – pályázatot hirdet az alábbi témákban:

I. Sokszínű madárvilág – vadon élő madaraink
II. Törpéktől az óriásokig – vadon élő állataink
III. Vadon élő gombák és növények – növénytani értékeink

A digitális felvételeket pendrive-on vagy CD-n előzetes válogatás után, címmel ellátva kérjük beadni. A pályaművek száma korlátozott. Egy szerző legfeljebb 50 képet vagy 6 képsorozatot nevezhet (a sorozatok maximum 6 képből állhatnak). A kép a hazai faunában és flórában honos fajt mutasson be. A fogságban tartott állatokról készült felvételek nem vehetnek részt a pályázaton. Fontos követelmény, hogy a képek a honi természetvédelem céljaival összhangban lévő mondanivalót tükrözzenek, művészi szintűek és etikai szempontból kifogásolhatatlanok legyenek!

A pályázat jeligés. A benyújtott művekhez lezárt borítékban, külön kell közölni a jeligét, a szerző nevét és osztályát. A pályázati anyaghoz mellékelni kell a beküldött képek jegyzékét, a felvétel, illetve sorozat címét, sorszámozását (ha növény- vagy állatfajt ábrázol a kép, a faj nevét).
A kiállításra méltó felvételek listáját a földszinti faliújságon 2018. november 16-ig hozzuk nyilvánosságra. Ezekből november végéig papírképet szükséges készíteni, amelyeket a 2018. december 5-én megnyitásra kerülő Természetfotó kiállításon mindenki megtekinthet. Ekkor lesz a pályázat eredményhirdetése is.

A pályázat díjazása mindkét kategóriában (I. kategória: 5-8. és II. kategória: 9-12. évfolyam):

I. díj: 8000 Ft
II. díj: 6000 Ft
III. díj: 4000 Ft

A pályázatra készült adathordozókat Kürtösi Sándor tanár úrnak 2018. november 09-ig kell beadni.

Makó, 2018. szeptember 13.

Fábján-Nagy Mária
munkaközösség-vezető