Pro Humanitate 2017-2018. tanév

A Pro Humanitate díjakat a Csanád Vezér Alapítvány gondozásában osztottuk ki.

Jó tanulmányi és versenyeredmény kategória

A 14-15. helyen végzett tanulók tárgyjutalomban részesültek:

Bódi Martin 9. B osztályos tanuló,

Kocsis Zsuzsanna 9. C osztályos tanuló,

Oláh Balázs 10. A osztályos tanuló,

Gregor Lilla 5. a osztályos tanuló,

Sóki Lorina 6. a osztályos tanuló,

A verseny első 10 helyezettje pénzjutalomban részesült.

10. helyezéséért 3.000 Ft jutalomban részesült Almási Hanna 5. a osztályos tanuló.

9. helyezést ért el Hajdu Enikő Ildikó 5. a osztályos tanuló, aki 4.000 Ft jutalomban részesült.

8. lett a versenyben Fritsch Zsófia 11. C osztályos tanuló, jutalma 5000 Ft volt.

7. helyezést ért el Török Jázmin Viktória, 7. a osztályos tanuló, aki 7.000 Ft jutalomban részesült.

6. lett Bihari Krisztina Blanka, 6. A osztályos tanuló tanulmányi munkáját, 8.000 Ft-tal jutalmazta az alapítvány.

Gules Gabriella 10. A osztályos tanuló a kategória 5. helyezettjeként 10.000 Ft jutalmat kapott

Varga Zita a 9. B osztályból a 4. helyen végzett, jutalma 15.000 Ft.

Jó tanulmányi eredmény és sport kategória

Tárgyjutalomban részesül Igaz Réka és Németi Gergő 5. a osztályos tanuló.

3. helyezéséért Németi Bálint, 7. a osztályos tanuló 4.000 Ft pénzjutalmat kap.

1. helyezett lett Loós Dominik a 8. a osztályból, jutalma 9.000 Ft

1. helyezést ért el Németi Zsófi, 8. a osztályos tanuló, akit 9.000 Ft jutalomban részesített a kuratórium.

Jó tanulmányi és versenyeredmény kategória

Harmadik helyezett lett a 7. a osztályból Hadobás Tamara, 25.000 Ft-os pénzjutalomban részesül. Tamara kitűnő tanulmányi eredménye mellett a Kazinczy verseny megyei győztese volt, megyei Honismereti Tanulmányi verseny 3. helyezettje lett, a Teleki Pál földrajzversenyen megyei 5. helyezést ért el. A Bendegúz biológiaversenyen 6., a Bolyai matematikaversenyen 10. helyezést kapott, A TITOK angol nyelvi versenyen pedig országos 8. helyezést ért el. Tagja volt a Ramszesz követői csapatnak, amely országos 7. helyezést ért el.

Második helyezett lett Pulics Apollónia, aki az 10. B osztály tanulója volt, és eredményeit 35.000 Ft-tal ismerte el a Csanád Vezér Alapítvány. Kiváló tanulmányi eredményt ért el az elmúlt tanévben, kiemelkedő teljesítményt nyújtott latin nyelvből és rajzból. A Horváth István Károly Országos Latin versenyen 13. lett, az Ábel Jenő Országos Latin versenyen dicséretben részesült, a pécsi Hyperion versenyen felkészültségét kiemelt dicsérettel jutalmazta a zsűri. Az Elfeledett mesterségek című országos rajzpályázaton 1. helyezést ért el. A Gyémántbogár országos rajzpályázaton 2. lett. A MÁS/VILÁG című városi rajzpályázaton 1. helyezést kapott. Az ünnephez vezető út című városi rajzpályázaton 3. helyezést kapott.  Tagja volt annak a csapatnak, amely a Királyfi és a sors című országos művészeti pályázatot megnyerte. A makói Honismereti vetélkedő győztes csapatának is tagja volt.

A Pro Humanitate verseny idei győztese Varga Kristóf a 12. A osztály tanulója volt. A kuratórium döntése alapján 60.000 Ft pénzjutalomban részesült. Kristóf kiváló tanév végi és kiváló érettségi vizsga eredménnyel zárta gimnáziumi tanulmányait. Érettségi tantárgyait 90% feletti eredménnyel végezte, angolból és informatikából előrehozott érettségit tett, angol nyelvből középfokú nyelvvizsga bizonyítványt szerzett. A matematika OKTV-n kiemelkedően nagy eredményt ért el, országos 24. lett. A Szőkefalvi-Nagy Gyula Matematika Emlékverseny országos döntőjében 3. díjat kapott. A Kenguru Matematikaverseny megyei döntőjét megnyerte. A Zrínyi Ilona Matematika Teszt Verseny megyei fordulójában 4. lett. A Medve Szabadtéri Matematikaverseny térségi fordulójában csapatával 3. helyezett lett, a Bolyai Csapatverseny térségi fordulóján pedig 17. Dobogós helyezéseket ért el az iskolai angol és német fordítói versenyeken, és az Alkotópályázat képzőművészeti kategóriájában, a Matematika Alkotópályázat szóbeli részén való teljesítményéért dicséretet kapott. A kórus tagjaként fellépett a Gimi esten, a városi testületi karácsonyi ünnepségen, az iskolai karácsonyon és az október 23-ai műsorban is.

Stenger Gizella-díj

Stenger Gizella, iskolánk egykori neves magyar-történelem szakos tanára 1951 és 1984 között tanított az intézményben. Halála után hagyatékát a Csanád Vezér Alapítvány gondozza. Ebben a tanévben második alkalommal osztjuk ki a magyar irodalom értékeinek ápolásáért alapított díjat, amely egy emlékplakettel és 10.000 Ft jutalommal jár. Ezt a díjat, a 2017-2018-as tanévben végzett tanulója nyerte el..