Trianon vetélkedő

Kedves Diákok!

Makó Város Önkormányzata és a Makói József Attila Gimnázium, „Trianon emlékezete – Diákakadémia” címmel kétfordulós versenyt hirdet.

A verseny célja, a nemzeti összetartozás témakörének, Trianon emlékezetének, társadalmi és kulturális hatásának bemutatása esetleges helyi specifikumok, személyes családtörténetek kiemelésével pályázatos formában.

A versenyen két kategóriában: pályamű készítése (egyéni) és videópályázat készítése (csapat), valamint két korosztályban (általános iskolák 7-8. osztálya és középiskolák 9-12. évfolyama) kerül kiírásra.

Az első fordulót előzetes témajavaslatok meghirdetése után pályázatos formában bonyolítjuk le, a Trianon nemzeti és kulturális emlékezetét feldolgozó pályamunkák értékelésével.

A második fordulóba jutó tanulók a „Diákakadémia” elnevezésű rendezvényen mutatják be pályázatukat, prezentációval, míg a videó-kategóriában továbbjutó csapatok levetítik és ismertetik filmjeiket. A szóbeli forduló értékelésével és a pályamunka pontszámának beszámításával alakul ki a végeredmény.